روش های آزمون قیر دو(تعیین درجه نفوذ )
روش های آزمون قیر
تعیین درجه نفوذ (بخش دوم)
یکی از موارد کاربردی نتایج این آزمایش آن است که هر چه آب و هوای منطقه ای که قرار است قیر را در آنجا استفاده نماییم گرم تر باشد یا میزان آمد و شد بیشتر و بار وسایل نقلیه سنگین تر باشد، باید از قیری با درجه نفوذ بیشتر استفاده نمود و بالعکس هرچه آب و هوای منطقه مورد نظر سردتر باشد، باید از قیرهای با درجه نفوذ کمتری استفاده نمود.
بنابراین هرچه قیر سخت تر باشد، درجه نفوذ آن کمتر و هرچه درجه نفوذ قیر بیشتر باشد قیر نرم تر خواهد بود. قیرهایی که درجه نفوذ آنها حدود 80 باشد، در آسفالت هایی نظیر بتن آسفالتی و قیرهای با درجه نفوذ بیشتر در آسفالت سرد بکار برده می شوند.در صورتی که آزمایش درجهی نفوذ را در دمایی مساوی با نقطهی نرمی قیر انجام دهیم برای همهی قیرها درجهی نفوذ 80 به دست میآید لذا پارامتری به نام درجه نفوذ تعریف شده است که نشانهی حساسیت قیر به تغییرات دما میباشد. هرچه نشانهی درجه نفوذ کمتر باشد حساسیت قیر به تغییرات دما بیشتر است. برای قیرهای راهسازی نشانهی درجه نفوذ از 2- تا 2+ متغیر است. این نشانه برای قیرهای قطران از 2- کوچکتر و برای قیرهای دمیده از 2+ بزرگتر است.
هدف آزمایش: هدف از انجام آزمایش درجه نفوذ قیر ، تعیین سختی نسبی قیرهای خالص و دمیده می باشد که جهت نامگذاری این قیرها استفاده می شود.